Donateurs
Agenda
21-08-2019
woensdag 21 augustus 2019: Speel-o-theek voor het eerst weer open na de zomervakantie.
16-10-2019
woensdag 16 oktober 2019: Herfstvakantie - speel-o-theek gesloten
18-10-2019
vrijdag 18 oktober 2019: Herfstvakantie - speel-o-theek gesloten

Meer lezen

B: (Gezelschaps)spellen

 

Er is een grote diversiteit aan spellen. Spellen die je alleen speelt, spellen die je tegen één of meerdere tegenstanders speelt. Maar er zijn ook zogenaamde coöperatieve spellen.

 

Bij coöperatieve gezelschapsspellen staat de samenwerking centraal. De spelers hebben een gezamenlijk doel. Je speelt dan ook niet tegen elkaar, maar je speelt met elkaar samen om het beoogde doel te bereiken. Dit heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leren kinderen overleggen met elkaar, luisteren naar elkaar, samen beslissingen nemen, maar ook creatief denken.  

Hierna volgen enkele voorbeelden van coöperatieve spelen. 

 

   

B134 - Obstgarten / Boomgaard

Het spelbord toont 4 fruitbomen (Appels, Peren, Krieken en Pruimen) die moeten worden geplukt, alvorens de raaf fruit komt stelen uit onze boomgaard. De dobbelsteen bepaald wat je in je speelbeurt mag doen, fruit plukken, of een puzzelstuk (van de Raaf) aanleggen. Is de puzzel van de Raaf compleet, dan is de Raaf in de boomgaard en verliezen de spelers. Dit is meteen ook het meest interessante aan dit spel, iedereen tracht samen zo snel mogelijk al het fruit te plukken, we winnen samen of verliezen samen.

2 tot 8 spelers

Leeftijd: 3 tot 6 jaar

Spelduur: 10 tot 15 minuten

 

 

B136 - Max de Kat

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter de kleintjes aan!

Gelukkig kan Max naar huis gelokt worden met een lekker hapje, zodat de kleine diertjes een voorsprong krijgen.

De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes. Welk diertje wordt als eerste in veiligheid gebracht? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vind je ervan als Max toch een diertje weet te pakken?

1 tot 8 spelers

Leeftijd: 4 tot 7 jaar 

Spelduur: 10 tot 20 minuten

 

 

 

2  3  4  5  6  7  8  9  Volgende  >> 
X